Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

Datablad över våra friktionsmaterial

Här finns datablad för några av de vanligaste friktionsmaterialen. Var uppmärksam på att alla data som anges endast är vägledande. Vi ställer gärna våra resurser till förfogande vid val avfriktionsmaterial och friktionskoefficient. Klicka på beteckningen för att ladda hem som pdf fil.

RY277

RY277 är ett gjutet asbestfritt, halv-flexibelt friktionsmaterial utan metall. RY277 levereras pressat efter kundens önskemål. Leveras också i rullar.

En kvalitet avsedd för användning i många olika typer av maskiner, speciellt elektromagnetiska bromsar och kopplingar.

RY261

Asbestfritt, formpressat friktionsmaterial med mässinginlägg. Levereras i plattor eller formpressade detaljer efter kundönskemål.

Passar för bromsbelägg och kopplingsbelägg i hårt belastade mekaniska applikationer. Kan arbeta i olja.

RY259

RY259 är ett gjutet asbestfritt, flexibelt friktionsmaterial med metall i form av stålull. Materialet kan levereras i formgjutna bromsbelägg och kopplingsbelägg samt metervara utan stålväv. Kan även erhållas med stålväv på bandets in eller utsida. Levereras även som plattor.

En kvalitet för medelhårt till hårt belastade trumbromsar. Mycket lämplig till kranar, traverser, vinschar, truckar m.m.

RY263

RY263 är ett gjutet asbestfritt friktionsmaterial med metall. Materialet levereras i formgjutna friktionsbelägg och kopplingsbelägg samt i plattor. Hårt belastade industriella skivbromsar och kopplingar med hög friktion. Kan arbeta i olja.

RY256

RY256 är ett gjutet asbestfritt, flexibelt friktionsmaterial med metall. Materialet kan levereras i formgjutna broms- och kopplingsbelägg samt metervara utan stålväv. Kan även erhållas med stålväv på bandets in- eller utsida. Standardkvalitet för medelhårt belastade trumbromsar. Mycket lämplig till kranar, traverser, vinschar, truckar m.m.

RY264

RY264är ett gjutet asbestfritt, friktionsmaterial med metall. Materialet levereras som metervara, i färdiggjutna bromsbelägg eller kopplingsbelägg samt som plattor. Medelhårt belastade skivbromsar och kopplingar i kranar, traverser, ramsågverk m.m.

RY265

RY265 är ett gjutet, flexibelt, asbestfritt friktionsmaterial utan metall. Materialet kan levereras i formgjutna bromsbelägg och kopplingsbelägg, metervara, samt i plattor. Excenterpressar, rullmaskiner samt olika typer av kopplingar där ett friktionsmaterial där medeldelhög friktion erfordras.

RY258

RY258 är ett gjutet asbestfritt friktionsmaterial utan metall. Materialet kan levereras i formgjutna bromsbelägg och kopplingsbelägg samt i plattor. Standardkvalitet för bromsar och kopplingar i pressar, skivbromsar, bromsmotorer slirkopplingar m.m.