Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

Precisionstillverkning

I grund och botten handlar det om en omfattande kunskap om olika friktionsmaterial och deras egenskaper. Idag har vi tillgång till ett par hundra olika materialkvaliteter, både vävda och gjutna, i flera dimensioner. Vi vet vilka material vi ska använda, i vilken kombination med andra, för att den lösning du efterfrågar ska få exakt rätt funktion. Vi kan med stor precision välja ut de material som ger rätt friktions- och bromsverkan.

Kostnadseffektiv bearbetning

På Rydahls har vi utvecklat egna metoder att bearbeta olika typer av friktionsmaterial. I många fall utgår vi från plattor eller remsor som på mekaniskt sätt bearbetas till de dimensioner som du efterfrågar. Sedan flera år tillbaka använder vi oss också av vatten för bearbeta materialen. Vattenskärning ger oss många fördelar jämfört med konventionell bearbetning. Vi kan enkelt tillverka komplicerade former och uppnå snäva toleranser. Inte minst minskar vi på spill av material, vilket gör metoden kostnadsmässigt fördelaktig för dig som beställare.

Kostnadseffektiv bearbetning

Kontinuerliga förbättringar

När vi har avslutat ett projekt innebär det inte att vi släpper det. Efter leverans fortsätter vi alltid vårt arbete och söker efter utvecklingar och förbättringar. Vi strävar alltid efter bättre lösningar – i materialval, effektiviseringar av våra processer och förbättringar av produkter – som i sin tur kan gynna dig. Vi är kort sagt med dig i din affär under lång tid.