Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

Vi är specialister på reservdelar, bromssystem och friktionslösningar

Under våra snart hundra år i branschen har vi på Rydahls byggt upp en unik erfarenhet och kompetens. Vi är specialister på bromssystem till tunga fordon och maskiner, broms- och friktionslösningar inom tillverkande industri, reservdelar till lastbilar, bussar, tunga släp och trailer. Vi erbjuder skräddarsydda lösningar och ett mycket omfattande sortiment av broms- och reservdelar samt friktionsmaterial.

Reservdelar till lastbil, buss, tunga släp och trailers

Sortimentet du hittar hos oss är omfattande. Utöver alla typer av bromsdelar, hittar du också styrdelar, kopplingsdelar, filter, fjädringsdelar, hjulnav, hjullager, axeldetaljer och delar till transmission, motor och hytt.

Om RydahlsVi säljer enbart produkter i världsklass, noggrant utvalda efter vårt koncept Selected by Rydahls. Du beställer smidigt via vår webshop och får snabb leverans.

Skräddarsydda bromssystem till tunga maskiner och fordon

På Rydahls har vi en omfattande kompetens och kunskap om bromssystem till hjullastare, dumprar, traktorer, skogsmaskiner, militära fordon och maskiner inom tillverkande industri.

Genom processen Engineered by Rydahls tar vi hand om allt från bromsberäkning och rådgivning till konstruktion, produktion och test av systemen. Vår leverans är kompletta montagesatser som kan gå direkt in på dina montagelinjer.

Broms- och friktionslösningar inom tillverkande industri

Det finns mycket få standardlösningar att ta till inom industrifriktion. En broms- och friktionslösning för en hiss skiljer sig till exempel markant från en som ska fungera i en vinsch eller kran.

Därför är vi gärna med redan i konstruktionsskedet. Kan vi tidigt i processen få klart för oss vilka krav som ställs på bromstider, bromskraft och bromsmoment så kan vi alltid leverera en helt unik och optimerad lösning – Innovated by Rydahls. Processen blir dessutom snabbare och mer kostnadseffektiv, för både dig och oss.

Vår affärsidé

Rydahls skall baserat på hög kompetens, lång teknisk erfarenhet och genom utmärkt kundservice tillhandahålla marknadsledande produkter och tjänster. Vi strävar efter att leda och driva utvecklingen inom vår bransch samt hjälpa kunderna att se sina framtida behov.

Våra värderingar

Ärlighet
Vår mest grundläggande värdering. Utan ärlighet mot kunder, partners och medarbetare, inga långsiktiga möjligheter.

Kunden i fokus
Det är bara nöjda kunder som kan få vår verksamhet att växa. Därför har vi ständigt fokus på kundernas behov och hur vi kan möta dessa med innovativa lösningar.

Vinnarinställning
Ingen kan vara bäst på allt, men alla kan vara bäst på sin sak. Med den inställningen hos varje medarbetare är vi tillsammans ett vinnarlag.

Långsiktighet
Vi strävar efter långvariga relationer med såväl medarbetare som kunder. De är våra viktigaste tillgångar och möjligheter till hållbar utveckling, tillväxt och framgång. Idag och i morgon.

Kvalitet i världsklass
Vi håller vad vi lovar, från första samtalet till efter leverans, i form av kompetens och kvalitet i världsklass, både vad gäller oss som personer och våra produkter.

Kort historik

Det började 1916, då Ernst Hjalmar Rydahl grundade företaget i en källarlokal i stadsdelen Haga, i Karlstad. Som den entreprenör och innovatör han var, satt Ernst Hjalmar sent på kvällarna och i skenet från en fotogenlampa och experimenterade med olika material för att få fram de allra bästa bromsbanden.

Till en början tillverkade vi främst bromsband till hästkärror och de fåtal bilar som börjat rulla på de svenska vägarna. Under 60- och 70-talen började vi att tillhandahålla fler av de detaljer som finns runt bromsen.

Idag är vi en komplett bromsleverantör som även utvecklat ett gediget kunnande inom industrisidan. Där räknas vi som ledande i Skandinavien. I slutet av 90-talet kompletterade vi Rydahls genom att köpa in ett företag som specialiserat sig på att konstruera och dimensionera bromssystem för fordon.

Idag leds företaget av fjärde generationen Rydahl och vi står stadigt i tre affärsområden: Reservdelar, Bromssystem och Industrifriktion. Vi är 50 personer som arbetar i Ernst Hjalmar Rydahls anda – med framåtanda och innovationstänkande. Huvudkontor och tillverkning ligger i Karlstad och vi finns representerade via servicelager på flera orter i Sverige.