Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

Kopplingsdelar

Rydahls lagerför ett brett sortiment av kopplingsdelar från Valeo, Eaton & Sachs för de vanligaste tunga fordonsmodellerna.

Kopplingssatser

Det finns olika typer av kopplingar; tryckande koppling eller dragande koppling. På nyare fordonsmodeller används dragande koppling då denna är mer effektiv och billigare att producera. Kopplingen är länken mellan fordonets motor och växellåda och består i princip av tryckplatta, lamell och urtrampningslager.

Kopplingsdelar lastbil

På fordonsmodeller där stora vridmoment skall överföras, t.ex. anläggningsbilar, används s.k. dubbellamellkopplingar. För dessa typer används två lameller och en mellanring.

Vi rekommenderar att samtliga kopplingsdelar ersätts när någon del är utsliten eftersom samtliga kopplingsdelar samverkar med varandra och normalt sett slits lika mycket. Valeo, Eaton & Sachs har kompletta kopplingssater för de flesta modeller, för att du ska få bästa funktion och totalekonomi.

Svänghjul och svänghjulslager

Bland våra övriga kopplingsdelar lagerför vi svänghjul och svänghjulslager.Svänghjulet är kopplingssystemets "bromsskiva" så kontrollera att detta inte är slitet när du byter koppling. Annars kan du få en huggande och ojämn kopplingsverkan.När du byter koppling rekommenderar vi att du även byter svänghjulslagret.

Kopplingscylinder

Vi erbjuder också kopplingscylindrar i Kongsberg originalfabrikat, vilka ingår i vårt sortiment av kopplingsdelar. Vid byte av kopplingscylinder rekommenderar vi att alltid att du byter bromsvätska, vilken vi också kan leverera från vår leverantör ATE.