Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

Skivbromsar för lastbil

En avgörande del av vår affärsfilosofi är är att alltid kunna erbjuda dig det allra bästa, från världsledande leverantörer. Vi erbjuder därför skivbromsar från Meritor, Knorr-Bremse, Haldex och WABCO.

Vårt sortiment av skivbromsar inkluderar både bromsskivor och bromsok tillsammans med övriga detaljer som kan behövas för att du ska få en fungerande skivbroms. Exempel på detta är repsatser och slitagevarnare. Givetvis levererar vi även skivbromsbelägg.

Skivbroms lastbil

Bromsskivor

Vi erbjuder bromsskivor för lastbil och har ett brett sortiment som passar de allra flesta behov och fabrikat, t ex Volvo, Scania, Mercedes och MAN.

Bromsskivor för specifika behov

Vi har möjlighet att erbjuda dig olika kvalitetsalternativ av bromsskivor, där bland annat material och ventilation är två av dessa.Vårt sortiment omfattar t ex high carbon material, som är mycket hårdare än alternativen och ger därför en mycket bättre livslängd på bromsskivorna.

Även ventilationen i bromsskivorna kan vara olika beroende på vilket mönster som används. En bättre mönsterutformning gör att värmen leds bort från bromsskivorna på ett bättre sätt.

Bromsok

Vi erbjuder bromsok för en mängd olika fordonstyper och märken. Givetvis arbetar vi med välkända tillverkare som t ex Knorr-Bremse, Meritor, WABCO och Haldex.

Vi har möjlighet att anpassa vårt erbjudande efter din specifika behov. Vi kan leverera bromsok i flera olika utföranden (kompletta med hållare, utbytes, rationaliserade) samt tillhörande skivbromsbelägg.

För att minimera miljöpåverkan och bidra till återanvändning, debiteras stommen på merparten av våra bromsok. Du får sedan tillbaka hela avgiften då det gamla utbytta bromsoket returneras.

Tillbehör som elektronisk givare, slitagevarnare, för att få en kontinuerlig övervakning av slitaget på dina skivbromsbelägg finns naturligtvis i vårt sortiment.

Renoverade bromsok från ArvinMeritor och TruckTechnic

Nu finns möjlighet att köpa professionellt renoverade bromsok som är godkända som originalkvalitet av flera fordonstillverkare, däribland Volvo. Detta ger dig som kund ett mycket prisvärt utbytesalternativ som säkerställer hög kvalitet, säkerhet och funktion. Dessutom sparar vi på miljön.

Det är Meritor som står bakom denna lansering och de har tagit över det belgiska renoveringsföretaget TruckTechnic. Vi levererar renoverade bromsok i två utföranden - kompletta med hållare eller rationaliserade, vilket innebär utan hållare (hållaren flyttas över från det gamla bromsoket). Båda modellerna är utbytesartiklar, d v s att en stomme debiteras i samband med leverans och krediteras sedan vid retur.

Skivbromsbelägg

Vi lagerför bromsbelägg från alla OEM-tillverkare i samma varumärke som de som utvecklat bromssystemet, d v s Meritor, Knorr-Bremse, WABCO och Haldex, men för att tillgodose en allt större efterfrågan från våra kunder erbjuder vi även bromsbelägg från Fras-Le i originalkvalitet.

Skivbromsbelägg och trumbromsbelägg till de flesta större fordonsmärkena Volvo, Scania, Mercedes, MAN, DAF finns på våra lagerhyllor. Genom vårt stora kontaktnät av olika tillverkare kan vi även leverera mer eller mindre vanliga modeller som vi vanligtvis inte lagerför.