Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

Fjädringsdelar - stötdämpare och luftbälgar

Kraven från våra kunder ökar ständigt. Lång livslängd på bl a stötdämpare samt låga underhållskostnader är nyckelfaktorer för att minska kostnaderna för fordonsflottorna inom transportbranchen. En annan viktig faktor är komforten både för chaufförer och passagerare.

Vårt sortiment av fjädringsdelar innehåller bl a stötdämpare, luftbälgar och fjäderarmar. Vi hör även begrepp som "luftfjäder", "luftkudde" eller "fjäderstock" för dessa produkter. Bland våra fjädringsdelar ser vi delar som t ex luftfjädring, bladfjädring, hyttfjädring och krängningshämmare.Vi erbjuder även fjädringsdelar för V-stag, reaktionstag, fjäderbultar och bussningar. Våra två leverantörer av stötdämpare och luftbälgar, KONI och ContiTech är ledande på marknaden.

Fjädringsdelar

Stötdämpare från KONI

KONI erbjuder specialdesignade stötdämpare för axel, hytt och styrning.Beställer du en stötdämpare från KONI för lastbil får du som standard en justerbar stötdämpare, där man kan justera hårdheten när stötdämparen börjar bli sliten och därmed förlänger man livslängden på den.

KONI's 91-serie är en stötdämpare för trailers som är helt unik med sin "ner till horisontell funktion". Denna är designad för en livslängd upp till 1.000.000 km.

Innan du beställer en stötdämpare är det viktigt att du kontrollerar maxlängd och minlängd på den gamla stötdämparen så att du får samma längd på den nya. Annars ger det stora negativa konsekvenser på fordonet.

Luftbälgar från Contitech

ContiTech står för innovativ teknologi och hög produktkvalitet och deras luftfjädringssystem är idag marknadsledande. Luftbälgarna levereras i två fabrikat "Conti" eller "Phoenix".

Båda dessa uppfyller fordonstillverkarens originalkrav, där "Conti" alltid är 100% originalmonterat, medan Phoenix kan vara OE (Original Equipment) eller eftermarknadsfabrikat som är utvecklade som ersättning för en OE-produkt.

För tunga lastbilar, bussar och trailers kan listan göras nästan hur lång som helst för vilka fabrikat och modeller där ContiTechs luftbälgar är originalmonterade. Några exempel: Volvo F/FH/FL/FM-serie, Scania 4-serie och Mercedes Actros.