Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

Skivbromsar för lastbil, buss och trailer

För oss på Rydahls är det viktigt att kunna erbjuda dig det allra bästa. En del av vår affärsfilosofi är att använda oss av leverantörer som kan sin sak och som är världsledande. Vi erbjuder därför skivbromsar från Meritor, Knorr-Bremse, Haldex och WABCO.

 

De skivbromsar vi säljer sitter normalt monterade som orginaldelar och vi erbjuder eftermarknaden skivbromsdelar till de flesta större fordonstillverkarna och axelfabrikat, såsom Volvo, Scania, Mercedes, MAN och DAF för lastbil och buss samt BPW,SAF,ROR och SMB för släpvagn/trailer.

Vårt sortiment av skivbromsar inkluderar både bromsskivor och bromsok tillsammans med övriga detaljer som kan behövas för att du ska få en fungerande skivbroms. Exempel på detta är repsatser och slitagevarnare. Givetvis levererar vi även skivbromsbelägg.

Skivbromsar för lastbil, buss och trailer

Bromsskivor

Vi erbjuder bromsskivor för både lastbil, buss och trailer/släpvagn och har ett brett sortiment som passar de allra flesta behov och fabrikat, t ex Volvo, Scania, Mercedes och MAN samt axeltillverkare som BPW, SAF, ROR och SMB.

Bromsskivor för specifika behov

Vi har möjlighet att erbjuda dig olika kvalitetsalternativ av bromsskivor, där bland annat material och ventilation är två av dessa.Vårt sortiment omfattar t ex high carbon material, som är mycket hårdare än alternativen och ger därför en mycket bättre livslängd på bromsskivorna.

Även ventilationen i bromsskivorna kan vara olika beroende på vilket mönster som används. En bättre mönsterutformning gör att värmen leds bort från bromsskivorna på ett bättre sätt.

Bromsok

Vi erbjuder bromsok för en mängd olika fordonstyper och märken. Givetvis arbetar vi med välkända tillverkare som t ex Knorr-Bremse, ArvinMeritor, WABCO och Haldex.

Vi har möjlighet att anpassa vårt erbjudande efter din specifika behov. Vi kan leverera bromsok i flera olika utföranden (kompletta med hållare, utbytes, rationaliserade) samt tillhörande skivbromsbelägg.

För att minimera miljöpåverkan och bidra till återanvändning, debiteras stommen på merparten av våra bromsok. Du får sedan tillbaka hela avgiften då det gamla utbytta bromsoket returneras.

Tillbehör som elektronisk givare, slitagevarnare, för att få en kontinuerlig övervakning av slitaget på dina skivbromsbelägg finns naturligtvis i vårt sortiment.

Renoverade bromsok från ArvinMeritor och TruckTechnic

Nu finns möjlighet att köpa professionellt renoverade bromsok som är godkända som originalkvalitet av flera fordonstillverkare, däribland Volvo. Detta ger dig som kund ett mycket prisvärt utbytesalternativ som säkerställer hög kvalitet, säkerhet och funktion. Dessutom sparar vi på miljön.

Det är ArvinMeritor som står bakom denna lansering där de tagit över den belgiska renoveringsföretaget TruckTechnic. Produkten kallas därför för TT Bromsok. Vi levererar renoverade bromsok i två utföranden - kompletta med hållare eller rationaliserade, vilket innebär utan hållare (hållaren flyttas över från det gamla bromsoket). Båda modellerna är utbytesartiklar, d v s att en stomme debiteras i samband med leverans och krediteras sedan vid retur.

Skivbromsbelägg

Vi lagerför bromsbelägg från alla OEM-tillverkare i samma varumärke som de som utvecklat bromssystemet dvs. Meritor, Knorr-Bremse, WABCO och Haldex men för att tillgodose en allt större efterfrågan från våra kunder erbjuder vi även bromsbelägg från Fras-Le i originalkvalitet.

Skivbromsbelägg och trumbromsbelägg till de flesta större fordonsmärkena och axeltillverkarna, såsom Volvo, Scania, Mercedes, MAN, DAF, BPW, SAF, ROR, SMB och Schmitz finns på våra lagerhyllor. Genom vårt stora kontaktnät av olika tillverkare kan vi även leverera mer eller mindre vanliga modeller som vi vanligtvis inte lagerför.