Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

Trumbromsar till lastbil, buss och trailer

På Rydahls erbjuder vi dig det bästa, inte minst när det gäller alla typer av bromsdelar av högsta kvalitet och där trumbromsar är en av delarna. Vi erbjuder därför trumbromsar från bl a ArvinMeritor.

Vårt utbud av trumbromsar innehåller orginaldelar och vi erbjuder även kompletta bromsbacksatser för trumbromsar till flera stora fordonsmärken samt axeltillverkare som bl a Volvo, BPW, SAF och ROR.

Vårt sortiment av trumbromsar inkluderar både bromstrummor, bromsbackar samt bromsbackssatser tillsammans med övriga detaljer som kan behövas för att du ska få en komplett trumbroms. Givetvis levererar vi även trumbromsbelägg.

Trumbromsar

Bromstrummor

Vi på Rydahls har under lång tid försett den tunga fordonseftermarmarknaden med bromstrummor. Vi har bromstrummor som passar både Volvo, Scania, Mercedes, BPW, SAF, ROR och SMB bland många andra märken.

Vi erbjuder bromstrummor från världsledande leverantörer och har under årens lopp byggt upp ett nära samarbete som säkerställer rätt kvalitet, snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser för dig som kund.

Varje enskild bromstrumma har en noga uträknad materialhårdhet, rundhet, ytfinhet och passform. Detta innebär att bromstrumman samverkar med trumbromsbeläggen på bästa sätt vilket ger högsta prestanda, låg driftskostnad och hög livslängd.

Bromsbackar och bromsbacksatser

Våra bromsbackar kan levereras både som komplett bromsbacksats eller som enskild bromsback, allt efter ditt behov. Vårt sortiment passar de flesta större fordonsmärkena och axeltillverkarna, som t ex Volvo, BPW, SAF och ROR.

Kompletta bromsbacksatser

Fördelarna med att beställa kompletta bromsbacksatser istället för enskilda bromsbackar är flera. Det går snabbt och enkelt att byta, vilket innebär att man minskar tiden som fordonet står still på verkstad.

Kvaliteten blir mycket hög och jämn eftersom anläggningen mellan trumbromsbelägg och bromsback alltid är den bästa, vilket minskar risken för reklamationer och underkända besiktningsresultat hos Bilprovningen. Kompletta bromsbacksatser för tunga släpvagnsaxlar som t ex BPW-axlar som är det största axelfabrikatet på den svenska marknaden har snabbt blivit mycket populära.

Idag använder allt fler verkstäder och åkerier dessa bromsbacksatser som ett alternativ till traditionell renovering av gamla bromsbackar vilket är tidsödande, smutsigt och ger en ojämn kvalitet eftersom bromsbackarna ofta är i dåligt skick på grund av rost med mera.

Automatiska bromshävarmar från Haldex

AAuHaldex automatiska hävarmar passar både till lastbilar, bussar och trailers. De anses vara nummer ett på marknaden, främst tack vare sin tekniska, patenterade lösning som ger en längre livslängd än konkurrenterna.

Våra storsäljare är de så kallade Haldex S-ABA bromshävarmsatserna inklusive fixpunkter. Dessa satser finns för axeltillverkare som BPW, SAF, ROR och SMB. Denna produkt passar för alla axelfabrikat, vilket underlättar lagerhållningen. Vidare finns dessa bromshävarmsatser både som enkel- och dubbelsats. Haldex hävarm är lätt att montera och den skaffar sig en egen referenspunkt utan att man behöver förinställa kontrollarmen.

Originaldelar till Volvo Z-cam bromssystem för lastvagnar och bussar

En av Meritors mest välkända och populära produkter är reservdelar för Volvos Z-cam bromssystem. Vi erbjuder hela sortimentet, allt ifrån kompletta bromsbackar med belägg till reservdelar för den automatiska bromsjusteringsmekanismen.

För mer info: Ladda ner PDF filen här

Haldex automatiska hävarmar passar både till lastbilar, bussar och trailers. De anses vara nummer ett på marknaden, främst tack vare sin tekniska, patenterade lösning som ger en längre livslängd än konkurrenterna.

Våra storsäljare är de så kallade Haldex S-ABA bromshävarmsatserna inklusive fixpunkter. Dessa satser finns för axeltillverkare som BPW, SAF, ROR och SMB. Denna produkt passar för alla axelfabrikat, vilket underlättar lagerhållningen. Vidare finns dessa bromshävarmsatser både som enkel- och dubbelsats. Haldex hävarm är lätt att montera och den skaffar sig en egen referenspunkt utan att man behöver förinställa kontrollarmen.

Trumbromsbelägg

Vi lagerför bromsbelägg från alla OEM tillverkare i samma varumärke som de som utvecklat bromssystemet, d v s Meritor, Knorr-Bremse, WABCO och Haldex, men för att tillgodose en allt större efterfrågan från våra kunder erbjuder vi även bromsbelägg från Fras-Le i originalkvalitet.

Skivbromsbelägg och trumbromsbelägg till de flesta större fordonsmärkena och axeltillverkarna, såsom Volvo, Scania, Mercedes, MAN, DAF, BPW, SAF, ROR, SMB och Schmitz finns på våra lagerhyllor. Dessutom, genom vårt stora kontaktnät av olika tillverkare, kan vi även leverera mer eller mindre vanliga modeller som vi vanligtvis inte lagerför.