Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

VBG kopplingar för släpvagnar och dollys

VBG kopplingar används för alla typer av transporter med ögledimensioner om 57, 50 och 40 mm. Flertalet av VBG kopplingarna är EU-godkända. I sortimentet finns dels kärrsäkra kopplingar avsedda för såväl släpvagnar och dollys, samt komfortkopplingar avsedda enbart för släpvagnar med ledad dragstång.

Kopplingar till kärror, dollys och släpvagnar

Vi erbjuder VBG kopplingar för de flesta tunga transporter och släpvagnar. I vårt sortiment finns robusta kopplingar för mycket tunga kärror, släpvagnar med boggiframvagn och dollys men också för släpvagnar med ledad dragstång. En genomtänkt och användarvänlig konstruktion säkerställer att kopplingen är driftsäker, slitstark och ger låga driftkostnader. Det välbeprövade infästningspaketet med stora lagringsytor är anpassat för stora vertikalkrafter.

VBG

MFC (Multi Function Coupling)

Med VBG:s MFC gör du tillkoppling av släpet direkt från hytten. Även pneumatik och el tillkopplas enklare, bekvämare och säkrare än tidigare. I framtiden kommer vi även kunna erbjuda koppling av hydraulik. MFC-systemet omfattar en kopplingdel med integrerad dragbalk, en display för inbyggnad i instrumentbrädan, en dragkil som passar Optimal- och Multi XF-dragstänger samt anslutningsdon för el- och pneumatik.

Luftservo

VBG Luftservo passar till samtliga VBG-kopplingar. Att koppla till ett fordon som t ex står på ojämnt underlag eller där kopplingen sitter besvärligt placerad långt in under bilramen innebär oftast onaturliga och ansträngande arbetsställningar när kopplingen skall manövreras. Med hjälp av VBG Luftservo manövrerar du kopplingen stående och enkelt, vilket gör att du får både bättre ergonomi och arbetskomfort.

MechMatic - automatisk smörjning

Den senaste innovationen från VBG är MechMatic, ett tillbehör som ger både automatisk renblåsning och smörjning. Kopplingen är alltid välsmord och fungerar lätt och smidigt varje gång.

MechMatic laddas med en vanlig burk VBG Mekolja. Var sjätte driftstimma renblåses mekanismen inifrån med tryckluft och var 24:e timma smörjs den dessutom med Mekolja. Allt sker helt automatiskt utan att man behöver göra något som förare. En burk olja räcker för ca 3 000 driftstimmar och det finns en indikeringslampa talar om när det är dags att byta. MechMatic kan eftermonteras på samtliga kopplingsmodeller.

Produktinformation VBG MechMatic

Manuella kopplingar

Förutom de mer avancerade kopplingarna från VBG erbjuder vi också manuella kopplingar, såsom bogserkopplingar, bogserbyglar och bogserkrokar. Dessa passar till alla marknadens olika typer av dragöglor.

Övriga tillbehör

Bland övriga tillbehör från VBG som vi erbjuder kan nämnas dragbalkar, gavelsatser, underkörningsskydd, elkontakter, specialoljor, dragstänger och dragöglor.