Fritextsök
Inga träffar hittade
Områden

Trumbromsar till tunga släp & trailer

På Rydahls erbjuder vi dig det bästa, inte minst när det gäller alla typer av bromsdelar av högsta kvalitet och där trumbromsar är en av delarna. Vi erbjuder därför trumbromsar från bl a Meritor och Fras-Le.

Vårt utbud av trumbromsar innehåller orginaldelar och vi erbjuder även kompletta bromsbacksatser för trumbromsar till flera stora axeltillverkare som bl a BPW, SAF och ROR.

Vårt sortiment av trumbromsar inkluderar både bromstrummor, bromsbackar samt bromsbackssatser tillsammans med övriga detaljer som kan behövas för att du ska få en komplett trumbroms. Givetvis levererar vi även trumbromsbelägg.

Trumbromsar trailer

Bromstrummor

Vi på Rydahls har under lång tid försett den tunga fordonseftermarmarknaden med bromstrummor. Vi har bromstrummor som passar BPW, SAF, ROR och SMB bland många andra märken. Vi erbjuder bromstrummor från världsledande leverantörer och har under årens lopp byggt upp ett nära samarbete som säkerställer rätt kvalitet, snabba leveranser och konkurrenskraftiga priser för dig som kund.

Varje enskild bromstrumma har en noga uträknad materialhårdhet, rundhet, ytfinhet och passform. Detta innebär att bromstrumman samverkar med trumbromsbeläggen på bästa sätt, vilket ger högsta prestanda, låg driftskostnad och hög livslängd.

Bromsbackar och bromsbacksatser

Våra bromsbackar kan levereras både som komplett bromsbacksats eller som enskild bromsback, allt efter ditt behov. Vårt sortiment passar de flesta större axeltillverkarna, som t ex BPW, SAF och ROR.

Kompletta bromsbacksatser

Fördelarna med att beställa kompletta bromsbacksatser istället för enskilda bromsbackar är flera. Det går snabbt och enkelt att byta, vilket innebär att man minskar tiden som fordonet står still på verkstad.

Kvaliteten blir mycket hög och jämn eftersom anläggningen mellan trumbromsbelägg och bromsback alltid är den bästa, vilket minskar risken för reklamationer och underkända besiktningsresultat hos Bilprovningen. Kompletta bromsbacksatser för tunga släpvagnsaxlar som t ex BPW-axlar som är det största axelfabrikatet på den svenska marknaden har snabbt blivit mycket populära. Idag använder allt fler verkstäder och åkerier dessa bromsbacksatser som ett alternativ till traditionell renovering av gamla bromsbackar vilket är tidsödande, smutsigt och ger en ojämn kvalitet eftersom bromsbackarna ofta är i dåligt skick på grund av rost med mera.

Trumbromsbelägg

Vi lagerför bromsbelägg från OEM-tillverkare som Meritor, men för att tillgodose en allt större efterfrågan från våra kunder erbjuder vi även bromsbelägg från Fras-Le i originalkvalitet.

Skivbromsbelägg och trumbromsbelägg till de flesta större axeltillverkarna finns på våra lagerhyllor. Genom vårt stora kontaktnät av olika tillverkare kan vi även leverera mer eller mindre vanliga modeller som vi vanligtvis inte lagerför.